Projectes

Monografies del CEV

Nova col·lecció del CEV. El primer volum, a rào del centenari de l'esfonsament del Titanic, va dedicat a naufragis relacionats amb Vilassar de Mar i el Maremes.

Singladures

/Singladures/ (ISSN 2013-2557) és una revista de divulgació referent a la història i el patrimoni de Vilassar de Mar, de periodicitat quadrimestral, nascuda l'any 1985. Durant la seva primera fase (1985-1999) actuà com a butlletí del Museu de la Municipal divulgant estudis referents al passat nàutic i pesquer de la vila. La segona fase, ressorgida l'any 2008 gràcies a l'empenta del Centre d'Estudis Vilassarencs en col·laboració amb el Museu Municipal de Vilassar de Mar, ha ampliat i diversificat els continguts oferint a les seves pàgines estudis que versen sobre diferents aspectes de la història i el patrimoni tant de Vilassar de Mar com de la comarca del Maresme.

Vilassar de Mar 1784 un abans i un després

Conferència llegida per l'historiador Alexis Serrano Méndez amb motiu del 225 aniversari de la Reial Provisió de Carles III de Borbó per a la constitució del municipi de Vilassar de Mar. 19 de novembre de 2009. Breu resum: */225 aniversari de la segregació municipal de Vilassar de Mar 1784-2009/*

Vilassar de Mar ahir i avui (Vilassar de Mar, La mar de Pericos).

Petits articles ilustrats amb imatges actuals i antigues de Felicià Sust i Vives en els quals es descriuen alguns indrets del Vilassar de Mar històric. Aquest articles es publicaren en la revista commemorativa del XIX Aplec de penyes del RCD Espanyol que se celebrà entre el 13 i el 14 de juny de 2009 (/Vilassar de Mar, La mar de Pericos/).

III Trobada d'Entitats de recerca local i comarcal del Maresme. El patrimoni funerari al Maresme

Amb motiu de la III Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, ens hem aplegat els integrants dels centres i entitats dedicades a l’estudi de la comarca del Maresme per analitzar els diferents aspectes culturals que durant segles s’han anat vestint a redós de la mort a les nostres contrades. Si l’any passat ens reunirem a Argentona sota l’amfitriona acollida dels col·legues del Centre d’Estudis Argentonins per debatre sobre el concepte sempre vague, eteri i massa complex del patrimoni.

 Un passeig per Vilassar de Mar. La seva història a través del patrimoni històric i artístic

Un petit tast de la història de Vilassar de Mar per mitjà d'un recull fotogràfic dels principals atractius patrimonials del poble. Editat en el marc del Mar de Flors de 2009.

L’Abans. Vilassar de Mar, recull gràfic 1852 – 1965

Història gràfica que versa monogràficament sobre Vilassar de Mar entre els ítems cronològics de 1852 i 1965. Aquesta forquilla temporal va des de la fotografia més antiga del municipi a aquelles fetes durant l’any 1965, data a partir de la qual es començà a generalitzar l’ús de la fotografia en color.