El Centre d’Estudis Vilassarencs participa al II Festival Vilazari 978

Cartell Vilazari978 2013El CEV participa enguany per primera vegada del Festival medieval Vilazari 978 amb una visita pel veïnat de mar de Vilassar. Alexis Serrano, historiador, arxiver i membre del Centre d’Estudis dirigirà la visita el proper dilluns 1 de juliol i comentarà de forma documentada els vestigis que encara romanen a Vilassar de Mar del seu passat medieval. La visita és de franc, ja que compta amb el suport de l’ajuntament de Vilassar de Dalt i està oberta a tots els públics i tindrà el seu inici a les 19.00 a la plaça de l’església de Sant Joan i seguirà pel nucli antic per acabar a l’Ateneu Vilassanès on se servirà un refrigeri a tots els assistents.

L’activitat neix com un nou element de col·laboració entre el CEV i el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, dues entitats que mantenen una estreta vinculació des de ja fa set anys.

El II Festival Vilazari 978 tindrà lloc a Vilassar de Dalt entre l’1 i el 7 d’aquest mes de juliol i durant aquests dies es podrà participar en diverses activitats culturals a l’entorn del passat medieval de la vila, visitar el castell, assistir a conferències i a demostracions de tir amb arc, també hi haurà una mostra a l’estatge del Museu Arxiu de Can Banús sobre la persecució de la bruixeria i al museu parroquial sobre el temple gòtic de Vilassar.

Enguany el festival té un tarannà especial atès que la vila celebra que l’ajuntament i la propietat del castell han oficialitzat la cessió a l’Arxiu Municipal del fons documental de la baronia de Vilassar que segons l’arxiver i historiador Alexis Serrano és el fons documental més important per conèixer la història medieval del territori i la gent del Vilassar històric (la suma dels actuals termes de Vilassar de Dalt, de Mar i Cabrils) i també un dels grans fons que ens parlen de la història del país.

L’obertura del festival tindrà lloc el proper diumenge 30 de juny a les 18.30 al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt amb una conferència d’Agustí Alcoberro director del Museu d’Història de Catalunya.

Posted in Actualitat, General.

Deixa un comentari