El Centre d’Estudis Vilassarencs participa en la publicació d’un nou espai web sobre el patrimoni maresmenc

El CEV en col·laboració amb el Cercle d’Història de Tordera i el Grup d’Història del Casal de Mataró ha engegat un nou lloc web on es pot consultar bona part de la informació que fins ara ha anat compilant l’equip de recerca pluridisciplinar sobre el Monestir i el terme eclesiàstic de Santa Maria de Roca Rossa de Tordera que s’està duent a terme amb el suport econòmic de la VII convocatòria de projectes de l’Institut Ramon Muntaner. El web també compta amb el suport de l’Institut Municipal d’Acció Cultural de l’Ajuntament de Mataró.

El president del CEV, Alexis Serrano, destaca la importància de fer publiques les dades de la recerca també des de plataformes web a Internet atès que facilita la seva consulta arribant molt més lluny que no pas els llibres. Serrano també ha volgut fer palès que els historiadors haurien d’anar prenent cada cop més seriosament les possibilitats de la xarxa a l’hora de fer difusió de continguts històrics, artístics i culturals per tal de donar una utilitat més ràpida a llur recerca i materialitzar d’una forma més immediata la tasca social que els ha estat encomanada per imperatiu moral i intel·lectual.

Més concretament, sobre Roca Rossa, Serrano ha enunciat que iniciatives com aquestes han de fer prendre consciència als ciutadans del seu patrimoni i al ensems impel·lir a aquells que tenen responsabilitats en la custòdia i manutenció dels béns històrics i culturals per tal que vetllin per la seva conservació i divulgació. En aquesta línia, Alexis Serrano no ha volgut deixar de responsabilitzar l’Ajuntament de Tordera, el Consell Comarcal del Maresme i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya de la desprotecció a la que el conjunt monumental medieval més important del Maresme està sotmès i ha destacat la ingent feina que estan duent a terme a contra corrent el Cercle d’Història de Tordera i el Grup d’Història del Casal de Mataró per tal d’evitar la degradació d’aquest indret patrimonial.

 

Podeu consultar el web sobre el monestir romànic i gòtic de Roca Rossa a http://www.ghcmataro.org/RocaRossa/index.html

Posted in General.

Deixa un comentari