El Centre d’Estudis Vilassarencs registra un nou èxit de participació a la III Jornada d’Estudis i Debat i presenta la seva darrera novetat editorial, el llibre Naufragis a la memòria del Maresme

Imatge de la sala Galbany plena durant la Jornada

La Sala Galbany de Vilassar de Mar quedà petita el passat divendres 18 de gener amb motiu de la III Jornada d’Estudis i Debat del CEV.  A la Jornada s’hi inscriguéren gairebé 100 persones fet sense precedents per un acte d’aquestes característiques a Vilassar de Mar.

 

La jornada es desenvolupà segons el programa. Ramon Iglesias inaugurà la sessió i donà la benvinguda a tots els assistents fent una ressenya dels 7 anys de vida del CEV i d’alguns dels ítems aconseguits per l’entitat. La historiadora i membre del CEV Teresa Sierra Fornells féu de moderadora. En primer lloc intervingué Alexis Serrano en condició d’editor de la nova col·lecció “Monografies del CEV” fent la glossa del primer volum presentat en l’acte i que conté les actes de la mateixa Jornada d’Estudi i Debat i avançà que la IV Jornada d’Estudi se celebrarà a Vilassar de Dalt l’any 2014 i que versarà sobre patrimoni religiós al Vilassar “històric” (de Dalt, de Mar i Cabrils).

 

El cap de la secció genealògica del CEV, Jordi Casanovas, reprengué la sessió amb la conferència inaugural, estenent una llarga dissertació sobre els dos vilassarencs morts ara fa 100 anys al Titanic als quals reclamà que el municipi en vindiqui la memòria i agraí que el CEV hi hagi dedicat el primer volum de les “Monografies del CEV”.

 

Després de la pausa i del seu piscolabis, arribà el torn de dues breus comunicacions. La primera la féu l’historiador Alexis Serrano que comentà el naufragi del Valbanera al qual hi perdé la vida Ascenci Barba Pagès, un jove de Masnou molt arrelat per lligams familiars amb Vilassar de Mar. La segona fou de Ramon Bruguera delGrup Búnquers d’Arenys que versà sobre una llanxa russa trobada als fons marins propers al Port d’Arenys.

 

Totes les comunicacions les trobareu al llibre que conté les actes de la III Jornada d’Estudis i Debat del CEV, titulat Naufragis a la memòria del Maresme. A partir d’ahir el llibre es troba a la venda a alguns establiments de Vilassar de Mar.

 

Podeu veure les fotografies de l’acte a la pàgina web del Facebook del CEV

2010 – Centre d’Estudis Vilassarencs
Estudi, difusió i divulgació de la història, la cultura i el patrimoni de Vilassar de Mar
Posted in Actualitat, General, Projectes, Publicacions.

Deixa un comentari