Mostra “Les Creus de terme del Vilassar Històric” a Vilassar de Dalt

El dia 13 de desembre a les 20.00 h el CEV porta la mostra “Les Creus de terme del Vilassar històric” a la sala d’actes del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Can Banús).

L’acte consistirà en la presentació del CEV a càrrec de Ramon Iglesias (vicepresident del CEV), la presentació de la mostra Les Creus de terme al Vilassar històric a càrrec de Marc Pons (Museu Arxiu de Vilassar de Dalt) i la conferència “Del pessebre a la Creu, el Jesús històric” a càrrec d’Alexis Serrano (Arxiver i historiador, President del CEV i Professor de la FTC).

Aquesta exposició de petit format vol donar a conèixer i aprofundir en la història de les creus de l’antic terme de Vilassar tant les desaparegudes com les que encara es conserven al nostre entorn, la Creu de Can Boquet, la del cim de Montcabrer, la de Cabrils, la del Crist del Pla del Molí i la del Mujal. Aquestes dues darreres per la seva situació, a frec del Camí del Mig, esdevingueren fites importants per als viatgers que s’encomanaven a la imatge del Crist durant els segles XVIII, XIX i XX i s’han fet molt populars darrerament gràcies a les festes que s’hi celebren anualment.
L’exposició del Centre d’Estudis Vilassarencs s’ha fet en col•laboració amb el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, com a fruït de l’acord entre ambdòs entitats signat darrerament i consta de sis cartells de gran format on s’explica amb textos i imatges la història de les Creus del terme.

Inaugurada el passat 22 de setembre a la festa del Crist del Pla del Molí (Vilassar de Dalt) l’exposició restarà al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Can Banús) des del dia 13 de desembre de 2013 fins el dia 26 de gener de 2014. Així començarà la itinerància que l’haurà de dur durant el 2014 a Vilassar de Mar, Cabrils, Mataró i Barcelona.

Trobareu més informació al web: www.cevilassarencs.org/lescreus

Posted in General and tagged .

Deixa un comentari