Nou programa del Cente d’Estudis Vilassarencs (CEV) a Mataró Ràdio

Logotip de Mataró Ràdio juntament amb el del CEV

El Centre d’Estudis Vilassarencs inicia una nova tasca en la difusió de la història i el patrimoni de la comarca amb l’estrena aquest diumenge a les 11.30 de la secció titulada “Històries ran de riera” dins del famós magazine de cultura popular i tradicional “5 i la torna” de Mataró Ràdio a la freqüència 89.3 de la FM.

El programa serà conduit per l’historiador i arxiver Alexis Serrano amb una periodicitat bisetmanal els diumenges al matí i en ell es faran entrevistes a distingits estudiosos especialistes en la història de la comarca. En format d’entrevista, cada dues setmanes, la secció “Històries ran de riera” anirà desgranant la història comarcal d’una forma amena i distesa.

 

En el primer programa el Dr. Joan Giménez parlarà de la pirateria i dels sistemes de defensa dels maresmencs (les torres de guaita del Maresme i les muralles de Mataró) entre els segles XV i XVIII, en el segon episodi el doctorand Alejandro Martínez parlarà de les bandositats feudals de l’Alta Maresme durant l’Edat Mitjana i en el tercer la Dra. Alexandra Capdevila parlarà de l’expansió vitivinícola del Maresme al segles XVII i XVIII mentre que en els següents episodis s’abordaran temes tant variats com la sepultura al Neolític, la presa de Sardenya al segle XIV o la literatura dels autors romàntics del segle XIX entre d’altres, tots ells sempre des de l’òptica estrictament maresmenca.

Posted in Actualitat, Estudis, General, Projectes, Retalls d'història and tagged , , , .

Deixa un comentari