Nou programa del Cente d’Estudis Vilassarencs (CEV) a Mataró Ràdio

El Centre d’Estudis Vilassarencs inicia una nova tasca en la difusió de la història i el patrimoni de la comarca amb l’estrena aquest diumenge a les 11.30 de la secció titulada “Històries ran de riera” dins del famós magazine de cultura popular i tradicional “5 i la torna” de Mataró Ràdio a la freqüència 89.3 de la FM.

El programa serà conduit per l’historiador i arxiver Alexis Serrano amb una periodicitat bisetmanal els diumenges al matí i en ell es faran entrevistes a distingits estudiosos especialistes en la història de la comarca. En format d’entrevista, cada dues setmanes, la secció “Històries ran de riera” anirà desgranant la història comarcal d’una forma amena i distesa.

En el primer programa el Dr. Joan Giménez parlarà de la pirateria i dels sistemes de defensa dels maresmencs (les torres de guaita del Maresme i les muralles de Mataró) entre els segles XV i XVIII, en el segon episodi el doctorand Alejandro Martínez parlarà de les bandositats feudals de l’Alta Maresme durant l’Edat Mitjana i en el tercer la Dra. Alexandra Capdevila parlarà de l’expansió vitivinícola del Maresme al segles XVII i XVIII mentre que en els següents episodis s’abordaran temes tant variats com la sepultura al Neolític, la presa de Sardenya al segle XIV o la literatura dels autors romàntics del segle XIX entre d’altres, tots ells sempre des de l’òptica estrictament maresmenca.

Posted in General.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 1 =