Nou propostes del Centre d’Estudis Vilassarencs per l’ampliació del nomenclàtor municipal

El Centre d’Estudis Vilassarencs (CEV) ha presentat 9 propostes de noms per a les nou places i espais públics que actualment resten sense títol oficial, tot seguint la proposta que va fer l’Ajuntament del municipi a través de la revista “VdM’informa”.

L’entitat (CEV), que agrupa i coordina bona part dels historiadors locals i comarcals, ha preparat la seva pròpia proposta a l’espera que l’Ajuntament tingui a bé d’incloure els noms proposats en el nou expedient obert per la nomenclatura urbana.

La proposta consta d’un document de 10 planes on es presenten els 9 noms i un breu resum amb els aspectes a més rellevants de cada una. Destaquen els noms de Jaume Arús (conegut com el notari Arús), Rafael Monjo fill del mestre de nàutica Joan Monjo i pare de l’escultor Enric Monjo, Felicià Sust autor de les imatges fílmiques més antigues de Vilassar de Mar (imatges que el CEV va rescatar recentment i que s’han publicat dins del DVD de “Les Enramades, festa i tradició a Vilassar de Mar”), o els nàufrags de Vilassar de Mar de la tragèdia de 1911. A la resta de propostes hi figuren Mossèn Joan Roig i Ramoneda, Maria Ferrés i Puig, Josep Maria Ribas i Casas, Ernest Lluch Martín i Mossèn Josep Maria Galbany i Viñamata.

Descarrega les Nou propostes nomenclàtor (*.pdf – 912,36KB)

 

Posted in Altres, Projectes.