Mostra “Les Creus de terme del Vilassar Històric”

El diumenge 22 de setembre, en el marc de la 34ª Festa de la Creu, el Centre d’Estudis Vilassarencs inaugurà la mostra “Les creus de terme del Vilassar Històric”. Aquesta exposició en petit format vol donar a conèixer i aprofundir en la historia de les creus de terme que encara es conserven al nostre entorn, la Creu de Can Boquet, la del cim de Montcabrer, la del Crist del Pla del Molí  i la del Mujal.

Aquestes dues darreres, on s’erigiren capelletes per donar aixopluc a la creu, ja des de el S.XIX, esdevingueren fites importants per als viatgers que s’encomanaven a la imatge del Crist i s’han fet molt populars gràcies a les festes que s’hi celebren anualment.

L’exposició, que s’ha fet en col•laboració amb el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, consta de sis cartells on s’explica amb textos i interessants imatges la història de les Creus i recorrerà al llarg de 2013 i 2014 els municipis de Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils i Mataró.

Si vols conéixer més sobre el contingut de la mostra fes click a www.cevilassarencs.org/lescreus

Exposició “Les creus de terme del Vilassar Històric” en la seva inauguració el passat dia 22 de setembre al Pla del Molí

 

Assistents a la missa celebrada en honor al Crist del Pla del Molí, amb la capella al fons

Posted in General and tagged .

Deixa un comentari