Regates a Vilassar de Mar l’any 1908

El diari La Ilustració Catalana, publicava en el seu rotatori corresponent al dia 18 de setembre de l’any 1908 una breu però interessant notícia referent a unes regates fetes a la platja de Vilassar de Mar que segons la publicació es celebraren a la nostra localitat “el dimarts” (s’entén el passat dimarts d’aquell 18 de setembre de 1908).

 

Amb tota probabilitat foren les primeres regates d’aquesta mena que es feren a la nostra localitat. L’articulista aporta el curiós detall de que aquesta regata fou muntada una mica a corre cuites però que fou un acte de cert encant. Tanmateix el periodista diu que l’acte concentrà a la platja gran nombre de forasters (hem de suposar que la major part serien barcelonins).

Deixant a part la càrrega anecdòtica de la notícia, és molt interessant veure com en aquella regata, hi participaren vilassarencs en la competició a rem i com a aquests –a ulls del relator– els faltava pràctica vers els seus rivals de Barcelona. També té certa notorietat el fet que ja en aquelles reculades dates hi hagués  ja un intent de crear un club dedicat a la esportiva nàutica de la vela i el rem.

Alexis Serrano Méndez

Posted in Estudis, General, Retalls d'història.